Thursday, October 30, 2008

Autumn in Bradford : Part 2


Event : 28 Oktober 2008 (Selasa) ; [Lister Park Lagi..]

Lagi di Lister Park tetapi di sudut mini zoo. Roti yang dibawa habis sekelip mata menjadi rezeki sang itik2, angsa2, burung2 dan tupai2. Hari ini pergi awal sikit supaya boleh duduk lama dan bermain kat playgroundnyer sekali...Lagipun mama masih lagi sihat.. kata orang..berjalan untuk memudahkan kelahiran..

sungguh cantik pohon-pohon..

sudut playground pulak..Wednesday, October 29, 2008

Parkside Park


Event : 27 Oktober 2008 (Ahad) ; [Playground]

Seharian terperap dirumah sempena cuti sekolah minggu ini, anak2 inginkan kebebasan diluar. Cuti minggu sekolah tak pergi mana-mana.. just tunggu kehadiran 'orang baru' je..Kali ini kembali ke Parkside Park semula. Keluar dalam pukul 3.45pm tapi 4.30 dah kena balik sebab dah maghrib.


pikir apa tu?


Autumn in Bradford : Part 1

Event : 22 October 2008 (Rabu) ; [Lister Park]

Sebelum musim Autumn tahun ini berakhir, Lister Park sekali lagi dikunjungi. Seperti biasa anak2 bermain sepuas2nya. Sungguh indah pemandangan.. daun-daun bertukar menjadi kekuningan..kemerahan..dan akhirnya berguguran... sungguh indah anugerah tuhan...


basikal pun di angkut jugak..

we are not twins..

Syahmi on Stage...


Event : 10 Oktober 2008 (Jumaat) ; [Persembahan Syahmi]

Setiap hari Jumaat merupakan hari perhimpunan bagi sekolah Farnham..Hari ini adalah giliran persembahan bagi kelas Syahmi (Year 2CG). Ibu bapa dijemput hadir. Mereka telah mempersembahkan nyanyian dan pengalaman gunakan perisian grafik .

Bangga mama & abah dengan Syahmi yang sudah boleh mula adapt dengan dunia baru.. Tahniah sayang mama... Guru-guru mereka pun semangat mendengar dan memerhati persembahan mereka.. begitu juga dengan guru besar.. 2 thumbs up 4 them..

Di saat-saat macam itu.. teringat jugaklah kepada anak-anak murid yg jauh nun di sana.. especially yg kita mengajar dan suka bergurau senda tu.. jgn kata tak ingat.. ingat sangat-sangat..


Syafiq pun ada masa perhimpunan tu..

Saturday, October 25, 2008

Syawal dalam Ingatan : Majlis Raya Rumpun Bradford 2008...

Warga Bradford, UK

Event : 5 Oktober 2008 (Ahad) ; [Syawal 2008]

Majlis Raya Rumpun Bradford kali ini diadakan di MR2, University of Bradford.. Kemeriahan Syawal waktu itu indah terasa.. dgn kehadiran warga rumpun yang memeriahkan majlis serta juadah yg disediakan..

Pelbagai juadah disajikan oleh tuan rumah masing2 dengan kepakaran masing-masing... Terima kasih kpd AJK yg telah menganjurkan majlis ini... Bermula jam 10.00 am hingga tengahari...

Inilah di antara detik2 rakaman yg telah di ambil..
...
menu kami.. Nasi Dagang & Gulai Ikan Tongkol dan Wajik Durian
Kaum Adam..
Kaum Hawa..Permata Hati..
menu istimewa..dari kaum hawa..


menjamu seleraDuit Raya dari Uncle Nik..
Keluarga En Bahari..
Keluarga En Shamsul..
Keluarga En Ridhuan..
Keluarga En Faisal..
Keluarga En Nizam..
Keluarga En Kamal..
Keluarga En Nik..
Keluarga En Ezad..
Keluarga En Hasbullah..
Keluarga En Halim..
Keluarga En Afifi..
Keluarga En Khafif..
adik-adik..
dan kami..

posing-memosing..

acara bermaafan..